18509 Milo kitten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 10-03-2024
Gecastreerd: nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: zie info/ja

Bijzonderheden:

Milo kitten is een knap wit grijs katertje met geboortedatum: 10-03-2024. Ach manneke toch, was is jouw verhaal… En nee, dan doelen we niet op degene die het katje netjes voor herplaatsing bij ons heeft gebracht. Dat was met reden, juist dat kleine Milo alle geluk werd gegund. Maar laten we bij het begin beginnen.

De eigenaar had tijd en ruimte voor een jong katje en via particulieren en een site werd een match gevonden. Er waren meerdere katten in huis en dus ook nog een jong katje. Eenmaal thuis sloeg de twijfel toe, was 2 kittens eigenlijk niet leuker? Zo kwam Milo ook in huis wonen, bij zijn broertje. Die beslissing viel niet lekker, de 2 jonge boefjes reageerden wel erg hard naar elkaar hoewel ze het soms ook wel leuk hadden samen en ook de match met de eigenaar voelde niet goed.

Milo is een voorzichtig katje, niet zo dapper. Hij had zeker de eerste dagen heel veel steun aan het schuilhuisje. Nog steeds is de eerste benadering wat spannend maar al snel wordt aaien helemaal oké gevonden. Oppakken, oh serieus, waren we al zo intiem? Om vervolgens weg te kruipen, dicht tegen je aan. Dapper is hij keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met een beetje zacht. Niets mis met zijn eetlust.

Naar verwachting zal in een nieuw thuis een beetje extra begeleiding welkom zijn om te voorkomen dat Milo zich verstopt en zich minder snel laat zien. Begin overzichtelijk en bouw rustig de ruimte uit is ons advies. Een drukke omgeving met kleine kindjes is geen goede match, we houden het liever wat overzichtelijk en rustiger. Samenleven met een soortgenootje zou kunnen mits de juiste match en klik. Hoe hij zich verhoudt ten opzichte van honden is niet bekend. In de toekomst wil hij heus naar buiten maar een veilig afgeschermde tuin waar hij kan ravotten is ook een optie.

De eerste enting heeft Milo inmiddels gehad, net als de chip. Zeker is hij ook ontwormd en ontvlooid. Daarnaast krijgt u een waardebon ter waarde van 10 euro voor de latere castratie die u verplicht bent op tijd te laten doen. Streng hé?! Maar ja, ieder jaar worden er ruim voldoende jonge katjes geboren en ongecastreerde katers kunnen voor veel overlast zorgen. Heeft u voldoende tijd, aandacht, liefde en geduld voor dit leuke, knappe manneke? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.