18455 Tinka kitten en 18488 Taïren kitten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: 2 poesjes
Geboortedatum: 06-05-2024 en 23-05-2024
Gecastreerd: nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja graag samen plaatsen

Introductie: Tinka kitten 18455 is een knap cypersrood met wit poesje, geboortedatum: 06-05-2024. Taïren kitten 18488 is een mooi cypers poesje, geboortedatum: 23-05-2024. Zoals de namen en geboortedatums al doen vermoeden komen de katjes  uit 2 verschillende nestjes. Moederpoes Tinka had al een groot gezin dat voorspoedig groeide maar bij moederpoes Taïren ging het niet goed. Een aantal kittens overleden kort na geboorte en alleen dit cyperse doorzettertje bleef in leven. Warm in de liefdevolle zorgen van mama Taïren en in de nabijheid van de andere kittens, belangrijke voorwaarden voor de sociale ontwikkeling. Zo bleef Tinka kitten nog even logeren tot ook Taïren kitten groot genoeg was voor de enting.

Gedrag: in het gastgezin gewend aan alle huiselijke geluiden en daar ging het contact naar mensen ook best goed. De overgang naar het asiel was best wel lastig waardoor beide katjes niet zo dapper gedrag laten zien. Meestal is Tinka kitten en de eerste die de veiligheid van de kattenbak opzoekt en zich daar wat verschuilt. Maar oppakken mag en aaien is ook oké. Alleen nog een beetje begrip voor de wat gespannen houding graag, het kont wel goed.

In het eerste contact doet Taïren kitten een onzeker blaasje om zo aan te geven dat ze het best wel spannend vindt. Toch blijft ze liggen en aaien is met volle toestemming akkoord. Sterker nog, ze gaat er helemaal van spinnen. Na al deze bezigheden zoeken de dames elkaar op om knus tegen elkaar aan te liggen. Een soort van achteloos wordt met een pootje tegen een balletje aangetikt. Spel is altijd fantastisch.

Medisch: beide katjes hebben de eerste enting gehad, zijn ontwormd en ontvlooid en natuurlijk gechipt. U krijgt een waardebon mee t.w.v. 20 euro voor de latere castratie die u verplicht bent tijdig te laten doen. Tinka kitten heeft een korte periode oogzalf gehad voor haar rechteroogje om een lichte irritatie te laten herstellen. Gelukkig was de dierenarts helemaal tevreden. Keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met dagelijks wat zacht.

Wat voor thuis zoekt dit kitten: zoals gezegd gaan de dames graag samen naar een nieuwe woonomgeving. In het gastgezin waren andere katten aanwezig en ook honden. Er was geen sprake van direct contact maar al het andere is wel gezien, gehoord en geroken. Heeft u voldoende tijd om deze katjes veilig te laten opgroeien? Komt u kennismaken? U  bent welkom! We werken op afspraak.