Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Kali

  • Reu
  • 7 Jaar
  • Kruising middelgroot
Het leven is ook ingewikkeld
  • Geboortedatum: 02 / 09 / 2017
  • Gecastreerd: ja

Introductie

Kali is een knappe kruising, een gecastreerde reu met geboortedatum: 02-09-2017. Volgens het verhaal zou het een kruising Kangal zijn en dat is zeker een optie. Het zou ook de dubbele hubertusklauwjtes verklaren. Als pup gevonden in Griekenland door iemand die veel onderweg was met een camper. Langzaam gingen de jaren tellen, niet van Kali maar wel van zijn baasje en werd het onmogelijk om goed voor de hond te zorgen. Er werd een nieuw baasje gezocht en gevonden. Dat de hond even zou moeten wennen, dat was logisch. Helaas bleek het wat ingewikkelder te zijn.

Gedrag

Bij Kali liep de spanning zo hoog op dat hij hier en daar minder aardig reageerde naar zijn nieuwe baasjes. Helemaal ingewikkeld dat er een kindje op komst was. Alles overwegende moest de moeilijke beslissing genomen worden voor herplaatsing. Aan ons de taak om een nieuw passend baasje te vinden. Samenwonen met kinderen is dus geen goed idee. Naar andere honden is hij wat wisselend maar prettig wandelen is zeker haalbaar. In het asiel heeft hij een vriendin aan Wolfje, een feestje om die twee samen aan het spelen te zien. Naar mensen is Kali het type hond dat zijn hart bewaart voor de mensen die hem ruimte en respect geven waarna vertrouwen kan groeien. Onbekenden worden met argwaan bekeken en idem dito begroet.

Wauw, wat kan hij prachtig zitten en extra mooi als er iets lekkers wordt geboden. Op verzoek geeft hij pootjes, af gaat wat moeizaam net als hier komen. Met buiten wandelen geniet hij van heel veel snuffelen en rollen in ondefinieerbaar vogelpoep. Speeltjes apporteren is niet zijn ding. We zetten vraagtekens bij samenleven met katten, in het kader van welzijn voor de kat moesten we dat maar niet doen.

Een poosje alleen thuis rustig opbouwen, is geen probleem. Mee in de auto vond Kali verrassend spannend. Het is niet de meest dappere hond maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop.

Bijzonder: hij is mee geweest met speuren en heeft genoten van fijn in het bos. Waar het nu precies omging heeft hij maar half begrepen, er was ook zoveel te ruiken. Gelukkig had hij ook nog tijd voor een fotomomentje.

Medisch

De enige bijzonderheid is dat Kali in het bezit is van dubbele hubertusklauwtjes. Die nagels slijten niet vanzelf en moeten dus af en toe geknipt. Helaas laat hij dit niet toe en krijgt hij indien nodig een roesje.

Wat voor thuis zoeken wij voor Kali

Iemand die geduld heeft om vertrouwen te doen groeien, de signalen van spanning herkend en daar op goede wijze mee om kan gaan. Niet door onbegrip of dwang maar met rustige opbouw samen groeien. Weet dat als u zijn forever match bent u een vriend voor het leven heeft.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten. Neem dan contact met ons op. Ook voor het maken van een afspraak. Kali wacht al heel lang.