Naar de inhoud Naar de footer
Geplaatst

Neeltje

  • Poes
  • 7 Jaar
  • Europees korthaar
ach zegt u maar Neel
  • Geboortedatum: 15 / 05 / 2017
  • Gecastreerd: ja

Even voorstellen

Neeltje is een knap kattenmeisje is cypers met wit, gecastreerd en met geboortedatum: 15-05-2017. Jarenlang leefde ze als geliefd huisdier bij lieve mensen totdat persoonlijke omstandigheden roet in het eten gooide. Toen ze moest samenwonen met een andere kat ging de knop om, daar werd ze erg ongelukkig van en uiteindelijk was het voor niemand leuk.

Gedrag

De foto’s zeggen veel, Neeltje kiest de hoge plekjes vooral om de andere katten een beetje te ontlopen. Het nadeel van zo’n open kattenkamer is namelijk al die soortgenoten, precies niet zo haar ding. Ze maakt bij ons geen ruzie, ze kijkt wel uit maar kiest voor ontwijken. Om die reden wil ze graag als single kat geplaatst worden. Want mensen zijn wel haar ding, ze vindt het heerlijk om geaaid te worden. Op schoot is wel erg intiem maar gezellig naast de mens, samen filmpje kijken of goed boek lezen is een geliefde tijdsbesteding. Zo hier en daar zorgt ze zelf voor wat aanvulling op de dagelijkse brokjes door een vogeltje of muisje te vangen en ja dat betekent dat ze ook graag de mogelijkheid wil hebben om naar buiten te gaan.

Medisch

Het klinkt misschien wat raar maar bij binnenkomst bleek dat Neeltje een ‘vreemd’ kinnetje te hebben. Een kuurtje antibiotica deed wonderen, was een ontsteking. Tevens zijn alle vlooitjes en ook gelijk de wormpjes bestreden. In haar jeugdige jaren bij haar baasjes heeft ze een behoorlijk ongeluk gehad waarbij een van haar achterpoten beschadigd is geraakt. Dat is netjes genezen maar als herinnering is daar wat littekenweefsel. Ze heeft er geen last van, ook niet in de toekomst zo is de verwachting.

Wat voor thuis zoekt Neeltje?

Een warm thuis waar ze wordt gewaardeerd en zichzelf kan zijn. Dus lekker naar buiten als ze dat wil, heerlijk relaxt zonder andere katten. De omgang met honden is niet bekend, waarschijnlijk is ze een tikje beledigd als u aan haar niet genoeg hebt (grapje). Samen met wat oudere kinderen is bespreekbaar. Komt u kennismaken? U bent welkom!