Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Daantje

  • Kater
  • 15 Jaar
  • Europees korthaar
Wat zijn we trots op hem
  • Geboortedatum: 01 / 03 / 2009
  • Gecastreerd: ja
  • Speciale eisen: dieetvoer

Even voorstellen

Daantje is een leukerd, in zacht rood met wit. Een gecastreerde kater met geboortedatum: 01-03-2009. Oorspronkelijk als zwerf in het asiel gekomen. Niet lang daarna bleek er zeker wel een eigenaar te zijn, echter de mogelijkheden waren beperkt om goed voor Daantje te zorgen en in overleg is afstand gedaan.

Medisch

het arme dier had al tijden dunne ontlasting. Medisch onderzoek wees op een lichte bloedarmoede waarschijnlijk veroorzaakt door vlooien. Volledig bloedonderzoek liet geen bijzonderheden zien. Een kuurtje antibiotica volgde samen met licht verteerbare dieetbrokjes en geduld. Dat alles samen deed de truc. Eigenlijk zijn we er best een beetje trots op: Daantje heeft goede ontlasting en begint een mooie kat te worden. Oké, het blijft een ouder katje maar met gebitssanering net achter de rug kan meneer er echt nog wel een tijdje tegen. De dieetbrokjes zijn blijvend.

Gedrag

Als gezellige huiskat is hij vriendelijk aanwezig en aanhankelijk. Hij geeft kopjes, jij mag aaien is zo ongeveer de rolverdeling. In de open kattenkamer geniet hij van de buitentuin maar is voor de nacht keurig binnen. Een leven zonder buitenspelen is niet aan hem besteedt. Andere katten, ach hij vindt het prima. Zolang ze hem maar niet al teveel in de weg zitten. De drukte van kinderen laat hij graag aan zich voorbij gaan, dat hoeft niet in huis vindt hij.

Wat voor thuis zoekt Daantje?

lieve, zorgzame mensen die het geen probleem vinden om de dieetbrokjes (gastro-intestinal van Royal Canin) te blijven geven. Verder heeft hij voorlopig geen medische zorg nodig voor zover het nu te overzien is. In zijn nieuwe thuis wil hij graag de mogelijkheid om naar buiten te gaan plus een goed formaat kattenbak in huis voor echt slecht weer dagen. Gunt u deze lieve knapperd ook het warme mandje waar hij al een poosje naar uitkijkt? Komt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.