Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Felix

  • Kater
  • 1 Jaar
  • Europees korthaar
Heeft een tactiek
  • Geboortedatum: 06 / 10 / 2023 (Geschatte datum)
  • Gecastreerd: ja

Even voorstellen

Felix is een knappe cypers witte kater. Om onduidelijke redenen koos hij de tuin van de vinder uit als residentie. Daar lag hij, sliep hij en tja, uiteindelijk ook maar een hapje eten. Dat was natuurlijk niet echt de bedoeling en na goede pogingen om de eigenaar te achterhalen kwam hij in opvang bij het asiel.

Gedrag

In feite heeft Felix bij ons in de open kattenkamer dezelfde tactiek als bij de vinder in de tuin. Hij is er, lang niet altijd even zichtbaar en dat is precies de bedoeling. Contact met mensen vindt hij namelijk eng en ontwijkt hij vooralsnog. Laat staan aaien en knuffelen. Positief puntje is dat we (nou ja, de vaste medewerkers) inmiddels rustig het voerbakje bij hem neer mogen zetten zonder dat hij achteruit deinst. Wie weet wat de toekomst brengt en we passen deze tekst aan als Felix zover is. Maar voor nu is dit de stand van zaken. De andere katten vindt hij prima, maar echt interactie is niet gezien. Het is meer ‘ik ben hier en jij bent daar en dat is prima’.

 

Wat voor thuis zoekt Felix?

Een plek waar hij zichzelf mag zijn. Waar het oké is als hij observeert van een afstandje en daarmee tevreden is. Waar met tijd alle ruimte wordt gegeven om te groeien in vertrouwen. Hij is keurig kattenbakzindelijk en weet stiekem best lekkere hapjes te waarderen. Wellicht geen kat voor iedereen maar misschien bent u zijn lichtpuntje naar de toekomst? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.