Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Tinka

  • Poes
  • 1 Jaar
  • Europees korthaar
Alles door elkaar
  • Geboortedatum: 20 / 01 / 2023 (Geschatte datum)
  • Gecastreerd: ja

Even voorstellen

Tinka is een mooi cypers wit poesje met een vleugje rood. Ze kwam samen met een aantal andere katten van de overkant, het eiland Texel. Met medisch onderzoek bleek al snel dat ze niet alleen was, ze was in blijde verwachting. Oeps, dat werd een gastgezin zodat de kleintjes daar geboren konden worden en veilig groot konden groeien.

Gedrag

Dat hele moedertraject is achter de rug, de kleintjes zijn de deur uit, Tinka is mama af. Nu is het tijd voor blijvend geluk. Net in de open kattenkamer verkiest ze de struik en laat ze uit onzekerheid een blaasje horen. Maar dat is niet het hele verhaal. Want rond etenstijd komt ze heel charmant kopjes geven en langs de benen strijken. Dan wil ze graag geaaid worden. In het gastgezin was het ook de eerste dagen even wennen. Vervolgens was aaien mogelijk en genoot ze zichtbaar van aandacht. Alleen zo’n stom vervoersmandje, dat vindt ze niets. Het lukt wel maar vraagt een beetje tijd en handigheid. Andere katten zijn geen probleem.

Wat voor thuis zoekt Tinka?

Een warm thuis waar begrip is dat ze even moet wennen en waar genoeg lekkere hapjes uit de kast getoverd worden om heel snel het vertrouwen te laten groeien. Ze is keurig kattenbakzindelijk. Een omgeving met wat oudere kinderen (vanaf 15+) zou zeker een match zijn. Of Tinka samen kan wonen met een hond (of honden) is niet bekend. Als ze goed gewend is en zich thuis voelt wil ze graag de mogelijkheid om naar buiten te gaan, in het zonnetje achter de vlinders aan, dat soort dingen. Komt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.