Naar de inhoud Naar de footer
Geplaatst

Brownie en Snowie

  • Rammetje
  • 4 Jaar
  • Konijnen
Wij zijn samen!
  • Geboortedatum: 02 / 10 / 2020
  • Gecastreerd: ja

Even voorstellen

Brownie is een bruin zwart konijn. Zijn maatje Snowie, of beter gezegd de liefde van zijn leven, is een Teddy Widder, een voedster. De reden van afstand was te weinig tijd voor een goede verzorging. En eerlijk gezegd dat is met geen enkel dier erg handig, maar zeker niet met een langhaar. De situatie was verdrietig en na een paar dagen rust werd actie ondernomen. Met geduld en doorzettingsvermogen is het resultaat een knappe Snowie zonder klitten. Zelfs Brownie moest er aan geloven. Kennelijk kwam hij niet zo goed door de verharing, want ook daar werd klitvorming gesignaleerd. Nee niet schrikken, bij hem was het een eenmalige actie, hooguit in de ruiperiode herhalen. Voor Snowie geldt dat een wekelijkse goede kambeurt noodzakelijk is om de vacht netjes in het gareel te houden.

Gedrag

De dieren hadden de vrijheid van de achtertuin, waardoor ze voldoende beweging hadden en willen graag weer een gelijke situatie. In het asiel zijn ze gewend aan een goed merk konijnenbiks aangevuld met vers hooi en verse groenten zoals andijvie, witlof en af en toe een stukje wortel. Volgens de info zijn ze ook liefhebber van aardbei. In de omgang is Brownie degene die het meest actief contact zoekt maar als het puntje bij het paaltje komt is het Snowie die de regels bepaalt. Hij volgt, zoals een brave man betaamt. Katten vinden ze wat spannend, voor alle zekerheid was hun beweegruimte overspannen met een net. De nabijheid van een hond is geen probleem, daar hebben ze best goede herinneringen aan. Ook waren er kinderen thuis, leuke wezens die nog weleens met extra lekkere hapjes tevoorschijn kwamen.

Wat voor thuis zoeken Brownie en Snowie?

Draait u uw hand niet om voor een beetje meer verzorging dan alleen maar voeren en schoonmaken? Heeft u voldoende ruimte in de aanbieding en een warm hart voor dit leuke stel? Aarzel niet, kom kennismaken! U bent welkom! We werken op afspraak.