Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Blixie

  • Voedster
  • 5 Jaar
Wil graag positief denken
  • Geboortedatum: 04 / 06 / 2019

Even voorstellen

Blixie is een knap, redelijk groot middelmaat konijn. Op de foto lijkt ze wat verlegen, dat kan een verkeerde indruk geven want de dame weet echt wel wat ze wil en heeft een mening. Gewoon heel modern en terecht anno 2024.

Gedrag

Ze was pas 2 maanden bij haar eigenaar, overgenomen van andere mensen samen met nog een konijntje. Het had een gelukkig samenleven moeten zijn maar werd een situatie met stevige schermutselingen. Blixie wilde niet langer blijven en trachtte telkens te ontsnappen uit de ren. De eigenaar wilde (logisch) dat tegenhouden en Blixie werd bozig. Er moest een oplossing komen, een beetje ruimte nemen. Omdat niet helemaal duidelijk was dat haar leefpartner een gecastreerde ram was hebben we rustig de periode afgewacht om uit te sluiten dat ze zwanger zou zijn. Nu mag ze geplaatst worden. Goed om te weten is dat ze met eten geven de neiging heeft om wat stevig naar voren te komen, soms met een grommetje. Ze bijt niet, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2. Aaien vindt ze wel oké hoewel ook wat spannend. Eerst rustig kennismaken en niet gelijk van voren benaderen, dan is het goed.

Wat voor thuis zoekt Blixie?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ruimte is zo belangrijk. Gewend aan het buitenleven. Stiekem wil ze graag een herkansing in het samenwonen, iedereen verdient een herkans op geluk. Gewend aan een goed merk konijnenbiks aangevuld met verse groente en natuurlijk fris hooi. Voor de dagelijkste waterbehoefte maakt ze graag gebruik van een waterbakje, er wordt ook een drinkflesje aangeboden. Heeft u een stabiele gecastreerde ram op zoek naar de vrouw van zijn leven? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.