Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Ruby

  • Voedster
  • 1 Jaar
  • konijn
Van gescheiden naar nieuwe liefde
  • Geboortedatum: 17 / 08 / 2023

Even voorstellen

Ruby is een knap donker grijs wit konijntje. In december 2023 geplaatst samen met zus Aqua. Helaas de dames konden geen overeenstemming vinden over gezellig samenwonen en telkens ontaarde het in narrig gedrag tot zelfs vechten aan toe. Het leverde beide dieren én de eigenaar de nodige stress op, tijd voor een verandering.

Gedrag

Ruby is wat minder dapper als je het vergelijkt met Aqua. Ze komt  voorzichtig kijken als je contact wilt maken en is heel ondernemend om de omgeving te onderzoeken. Knuffelen en oppakken vindt ze heel spannend en is niet haar hobby. In de informatie staat vermeld dat ze een duidelijke voorkeur heeft/had voor een oranje balletje. Daar hebben wij geen ervaring mee maar wellicht diep in haar hart een voetbalfan? Medisch gezien is er niets bijzonders te melden behalve dat ze in het voorjaar en begin zomer het heel druk had met nestjes maken. Nee niet schrikken, ze is niet drachtig maar had last van schijnzwangerschap.

Wat voor thuis zoekt Ruby?

Ze leefde voornamelijk in huis maar had ook wel toegang tot de buitentuin. Voldoende ruimte is natuurlijk een heel belangrijke voorwaarde. Lekker sprintjes trekken, malle sprongen maken. Wellicht ook met de mogelijkheid om te graven, een ruime bak met zand is een leuke optie buiten. Binnen mag natuurlijk ook als u ons maar niet belt voor het veeg- en stofzuigerwerk. Gewend aan een goed merk konijnenbiks aangevuld met fris hooi en af en toe wat groente. Voor de heldere waterintake bieden we zowel een waterbakje als drinkflesje aan. Heeft u een eenzame jongeman die wel wat gezelschap kan gebruiken? Kom daten, u bent welkom! We werken op afspraak.