Naar de inhoud Naar de footer
Gereserveerd

Freya

  • Teef
  • 2 Jaar
  • Anatolische herder x Husky
We mogen Freya zeggen
  • Geboortedatum: 22 / 08 / 2022
  • Gecastreerd: ja

Even voorstellen

Freya is een grote, ranke kruising Anatolische herder – Husky, een gecastreerd teefje met geboortedatum: 22-08-2022. Haar naam verwijst naar de godin Freya in de Noorse mythologie en betekent onder meer ‘vrouw’. Als pup van 10 weken in huis gekomen, geboren op een boerderij waar ze is opgegroeid in de stal. De reden van afstand is de conclusie dat de hond niet de match was waar iedereen in het gezin gelukkig van werd. En moet je dan stug volhouden, of kiezen voor herplaatsen? Het is duidelijk wat het is geworden en ook dat verdient respect.

Gedrag

Het is geen zelfzekere hond. Door haar herkomst als in de stal geboren pup of het hoort vooral bij Freya, dat is lastig te zeggen. Angstig is een te groot woord maar voorzichtig klopt wel. Vooral in het eerste contact wordt een lage houding en ontwijken gezien. Dankzij haar nieuwsgierigheid vat ze moed om kennis te komen maken en een snuffeltje te doen. Eenmaal gewend laat ze heerlijk ondeugd gedrag zien. Het is natuurlijk nog een jonge hond en met een afkomst als half-Husky heeft ze indien nodig een heel repertoire van blaffen, opspringen, poothengelen, kortom de clown uithangen. Grappig om te zien al zal het vast ook weleens wat lastig zijn. De knapperd heeft een puppycursus gevolgd en kent de basiscommando’s. Los van de lijn betekent ook echt los van de lijn en dus doei. Ze loopt dan buiten bereik in een ruime boog, zeker niet altijd handig in ons drukke landje. Met buiten wandelen loopt ze fier voorop, altijd wat spanning op de lijn (trekken). Saai gedoe kan resulteren in opspringen, blaffen en wat happen in de lijn of tegen je handen, signalen van opwinding. Het is dan belangrijk om iets te weten over leerprincipes en timing van belonen om zo op een positieve manier bij te sturen.

Sociale vaardigheden

Andere honden zijn leuk dus daar kunnen we kort over zijn. Ze maakt graag contact en wil ook spelen. Naar katten heeft ze een open houding, tikje vrijpostig. Rent poes weg is ze niet te beroerd om er achteraan te gaan. Niet elke kat zal haar aanwezigheden op waarde kunnen schatten. Freya komt uit een gezin met jong volwassen mensen. Ze is niet zo’n goede match met kleine kindjes. Een kort poosje alleen thuis hoeft geen probleem te zijn, wel rustig opbouwen. De jongedame vindt het erg leuk om met van alles te lopen sjouwen dus als u uw sloffen ergens anders terugvindt dan waar u ze heeft achtergelaten…

Medisch zijn er geen bijzonderheden te melden of het moet zijn dat Freya wat kieskeurig kan zijn en niet altijd een goede eter is. En ze heeft dubbele wolfsklauwtjes aan de achterpoten.

Wat voor thuis zoekt Freya?

Ze heeft wat ruimte nodig, het is best een grote hond. Een klein appartement is niet zo’n handige keus. Enige ervaring in genoemde rassen kan een meerwaarde zijn. Ruim beweging noodzakelijk, met 3x daags een blokje om doe je deze hond echt tekort. En wilt u iets actiefs doen, dan is neuswerk/speuren zeker een optie. Verder graag een positieve insteek en wat humor voor alle keren dat ze u blijmoedig in het ootje neemt om niet veel later met een diepe tevreden zucht op de bank te kruipen, innig gelukkig om samen te zijn. Horen wij u denken ‘wat gaaf, dit is mijn hond’? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.