Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Nike

  • Reu
  • 3 Jaar
  • Kruising groot
Kom we gaan!
  • Geboortedatum: 20 / 11 / 2020
  • Gecastreerd: nee
  • Dieetvoeding: ja

Introductie:

Nike is onze grote reus, volgens zijn DNA test een kruising Ierse Wolfshond met iets van jachthond, geadopteerd uit Spanje. Zijn geboortedatum is20-11-2020. Zijn komst in het asiel was een combinatie van factoren. De bedoeling van zijn baasjes was een middelgrote hond en dat was hij ook… toen hij met 6-7 maanden leeftijd naar Nederland kwam. Vervolgens groeide hij nog een stukje. Zijn baasjes hebben echt hun best gedaan maar het leek steeds minder goed te gaan en er moest een moeilijke keuze worden gemaakt.

Gedrag:

Er is hondentraining gevolgd en hij kent best een aantal commando’s. Met wandelen heeft alles zijn aandacht, de geurtjes op de grond, andere honden, vooral andere honden! En let op, waterkipjes zijn onweerstaanbaar. Toch checkt hij regelmatig keurig in (inchecken is een kort moment van aankijken om contact te houden). Hiervoor wordt hij beloont met wat lekkers of een blij ‘goed zo jongen’. Hoewel Nike graag stoer overkomt door luid te blaffen naar onbekende mensen en waaks te doen, vindt hij het ook wat spannend. Ben je bekend? Dan springt hij van vreugde zo ongeveer op schoot en geniet zichtbaar van een knuffel.

In het asiel sloopt hij af en toe met volle overgave een speeltje. Zijn kleed blijft meestal heel. In huis is dat vast weer even wennen en iets om rekening mee te houden. Een gezin met kleine kindjes is geen goede match en ook samenwonen met katten is geen rustgevend idee. Met andere honden wil graag spelen, vooral met teven. Andere reuen vindt hij lang niet altijd oké en kan dan moeilijk doen. Hij is bewust niet gecastreerd, zie kopje medisch. Een poosje alleen thuis is met een rustige opbouw wel haalbaar en mee in de auto betekent inmiddels ‘jippie, we gaan iets leuks doen!’

Medisch:

Mei 2022, kort na binnenkomst viel ons op dat hij niet helemaal lekker liep. Röntgenfoto’s gaven helderheid: HD, vooral rechts maar links is ook niet orde. Opereren was geen optie en we zijn gestart met fysiotherapie en hydrotherapie (HydroDynamiX in Schoorl). Dat hebben we bijna een jaar volgehouden. Sinds maart 2024 wordt zijn spieropbouw onderhouden met wandelen, geen enorme afstanden gemiddeld 30-40 minuten per keer. Ook is gestart met een serie van 3 anaboleninjecties elke 4 weken en dat geeft een behoorlijk goed resultaat. In het najaar krijgt hij waarschijnlijk weer een serie van 3 om het goede resultaat te behouden. Daarnaast geven we dieetvoeding JD van Hills met wat zacht.

Wat voor baasje zoeken wij voor Nike:

Eigenlijk is Nike nog steeds te omschrijven als een kleuter in groot verpakking. Neem de tijd, stuur bij waar nodig en vooral vier samen het leven! Formaat-technisch heeft hij wat ruimte nodig, een appartementje is geen optie. We beseffen heel goed dat zijn medisch verhaal, dieetvoeding en anabolenprikken niet in zijn voordeel zijn. Het is niet voor niets dat Nike al zolang wacht. Aan de andere kant, hij steelt gewoon je hart. Door zijn ontwapenend hoofd waar de ondeugd vanaf straalt en een wiebelkont om blij van te worden. Zijn charmante plettechniek, bij voorkeur als het nat en modderig is. Maar ook de ontroering als hij languit op zijn stretcher ligt en alleen zijn kwispelende staart verraadt dat hij je heus wel gezien heeft.