Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Wolf

  • Teef
  • 6 Jaar
  • Kruising Middelgroot
Een knapperd met een rugzakje
  • Geboortedatum: 15 / 12 / 2017
  • Gecastreerd: nee

Introductie:

Wolf, of Wolfje zoals ze inmiddels liefkozend word genoemd, is een plaatje om te zien maar… er valt wel iets te vertellen. Het is een teefje met geboortedatum: 15-12-2017, iets met een herdertje ofzo. Oorspronkelijk komt ze uit Bulgarije, met 6 maanden leeftijd naar Nederland gekomen. Geen dapper hondje maar het ging redelijk. Ze heeft zelfs ooit de puppycursus gedaan. Maar het leven werd drukker, met meerdere personen en andere honden en dat was teveel.

Gedrag:

Haar onzekerheid veroorzaakt uitvallen wat voor haar belonend is om hetgeen wat eng is op afstand te houden. Een strategie dat Wolfje tot in de puntjes is gaan beheersen. En niet alleen uitvallen, ze bijt ook. Sorry we kunnen het leuker maken. De eerste tijd in het asiel was zwaar, voor haar en voor ons. In het begin is Zylkène gebruikt om de angst wat te doen minderen zodat we contact konden maken. Let op, er zitten nadelen aan de inzet van dergelijke middelen, doe dit altijd in overleg met een gedragsdeskundige! Hier heeft het gewerkt, we mochten haar aanlijnen en naar de speelweide brengen. Inmiddels functioneert ze goed zonder medicatie.

Samen met andere honden? Met de meeste honden zien we uitvallen en happen. Met Kali is ze vriendjes. Samen met katten is geen goed idee. Heeft u een gezin met kinderen en/of een druk sociaal leven met veel mensen over de vloer? Dan gaat Wolfje geen goede match zijn. Los van de lijn is om verschillende redenen geen goed idee. Ze zegt dan doei! en gaat op zoek naar vogels en eenden om achteraan te jagen. Wolfje heeft weinig met speeltjes en doet niet aan apporteren maar ze speelt wel op haar manier: wegrennen, terugkomen, zachtjes blaffen en een nipje waarna het spel opnieuw begint. Dit doet ze alleen als ze zich veilig voelt.

Wat voor baasje zoeken we voor Wolfje:

We hebben de ervaring dat ze sneller went aan vrouwen dan met mannen maar in feite zoeken we die speld in de hooiberg. Iemand waar ze de eerste tijd niets moet, niet verplicht wandelen, geen druk tot dingen die ze niet aankan. En ja, u moet wat ervaring hebben in de omgang met moeilijkere honden. Een uitgebreide kennismaking maakt deel uit van de plaatsingsprocedure.

Neem gerust contact met ons als u meer wilt weten. U bent welkom! We werken alleen op afspraak.