Naar de inhoud Naar de footer
Beschikbaar

Lucky

  • Reu
  • 2 Jaar
  • Labrador retriever
What's in a name
  • Geboortedatum: 16 / 03 / 2022
  • Gecastreerd: nee

Even voorstellen

Lucky is een knappe blonde Labrador retriever, een reu met geboortedatum: 16-03-2022. Oh wat leuk een labrador, we horen het u (bijna) denken! Dat mag maar lees vooral de tekst rustig door want zoals u van ons gewend bent, valt er wel het een en en ander te vertellen.

Gedrag

Als pupje in huis gekomen, wat onzeker, beetje angstig maar ook lief en blij. Puppy enten gaf de eerste indicatie dat er wellicht wat hulp nodig was (happen). Die hulp is niet gevonden en Lucky groeide niet alleen in formaat maar ook in gedrag. Een paar privé lesjes van een hondentrainster leerden hem wel kunnen zitten maar wandelen zonder trekken bleek al ingewikkeld en ook de omgang met andere honden is niet geoefend. Op eigen terrein en in de auto was het steeds meer blaffen en onaardig gedrag naar andere mensen. Buiten tijdens het wandelen ging het niet goed met andere honden. Hebberig gedrag rondom de voerbak deed de emmer overlopen. Er moest iets gebeuren. Als hond snel hoog in opwinding kwam hij in het asiel en hoewel we weten met hem om te gaan is er zeker nog werk aan de winkel. Toverwoorden zijn rust en kalmte, sturing geven zijn de rode draad in het verhaal. Zeker geen harde hand. Lucky wil graag samenwerken, hij weet alleen niet goed hoe dat moet.

Gedrag vervolg

Met andere honden gaat niet goed. Hij wil wel maar de hoge opwinding blokkeert zijn denkvermogen en hij valt uit, doet onaardig. En ja, dan is het ook een flinke sterke hond. Zeker in het begin is het belangrijk om hem niet in situaties te brengen die hij nog niet aankan. Bij zijn baasjes reageerde hij ronduit onvriendelijk als de voerbak in zicht was. Inmiddels is geoefend met positiever gedrag, het blijft wel een aandachtspuntje want Lucky houdt ook heel erg van eten. Hij woonde samen met katten maar of dat bij herplaatsing een goed idee is? De testkat heeft hij dikke schrik bezorgd en dat terwijl hij het echt niet verkeerde bedoelde (hoge opwinding, blaffen, spelboog, veel te lomp). Samen met (jonge) kinderen plaatsen is geen goed idee. Een poosje alleen thuis gaat lukken. Natuurlijk wel rustig opbouwen.

Wat voor thuis zoekt Lucky

Mensen met ervaring met honden, die weten hoe je gewenst gedrag op een positieve manier aan kunt leren en graag de handen uit de mouwen willen steken. Lucky is slim genoeg en prima te motiveren met voertjes (niet verrassend als Labrador) maar ook een speeltje of stembeloning wordt gewaardeerd. Het is belangrijk dat richting geeft zodat Lucky niet  aan het roer hoeft te staan. In hoge opwinding is hij slecht bereikbaar en dus is het belangrijk om vanuit rust te werken. Bezoek thuis ontvangen? Leer hem eerst een plek aan waar hij zich veilig voelt. Andere honden ontmoeten tijdens het wandelen? Ook dat is nog een projectje evenals netjes meelopen (gaat wel steeds beter).

Hoort u het avontuur en heeft u voldoende tijd en humor om deze leuke lummel het leven door te loodsen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.