Naar de inhoud Naar de footer
Geplaatst

Cloud

  • Kater
  • 6 Jaar
  • Europees korthaar
Donkere wolken worden licht
  • Geboortedatum: 04 / 05 / 2018
  • Gecastreerd: ja

Introductie:

Cloud is een knap roodcypers met wit katertje, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 04-05-2018. Wat kun je wanhopig zijn als je alles probeert maar niet goed gaat en je zo graag wilt dat iedereen gelukkig is. Dat is in een notendop waarom de eigenaar voor de balie stond voor afstand.

Jaren geleden door ons geplaatst waar hij samenwoonde met een wat ouder katje. Geen dikke vriendschap, het was meer een gedoogconstructie. Tot er geplast wordt in huis en zelfs gepoept. Opvallend is dat Cloud zonder duidelijk aanwijsbare reden ook erg bang reageerde op de eigenaar. Overdag durfde hij ook niet meer naar buiten, alleen in de avonduren. Er moet buiten iets naars zijn gebeurt waardoor stevige stress is ontstaan, dat kan niet anders. De eigenaar is netjes naar de dierenarts gegaan om medische problemen uit te sluiten. Ja er werd blaasontsteking/blaasgruis gediagnosticeerd, behandeling volgde en dieetvoer maar een oplossing was het niet.

Gedrag:

In het asiel was de onzekerheid van Cloud bijna proefbaar. Hij kreeg een rustig plekje en tijd, vooral tijd. Bij de urinecontrole bleek hij geen struviet blaasgruis te hebben maar calciumoxalaat! Gelukkig waren we al goed bezig met Royal Canin S/O brokjes, het is een blijvend dieet.

Andere katten vindt hij heel spannend. Om die reden heeft hij een privé kattenkamer en wil hij graag als single kat geplaatst worden. Ook het geblaf van de honden went niet echt. Gelukkig weet hij inmiddels dat ze niet bij hem kunnen komen. Oh en voor alle duidelijkheid: Cloud is bij ons keurig zindelijk! Alles gaat keurig in de kattenbak (een open bak) zoals het hoort.

Wat voor baasje zoeken we voor Cloud:

Graag een volwassen rustig thuis waar hij rustig de tijd krijgt om te wennen. Het knuffelen heeft hij inmiddels herontdekt dus dat zit wel goed. Komt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.