18459 Sietse kitten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 08-05-2024
Gecastreerd: nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Introductie: Sietse kitten 19459 is een knap roodcypers met wit katertje met geboortedatum: 08-05-2024. Samen met zijn broertjes en zusje is hij gevonden, echt net geboren. Moederpoes helaas in geen velden of wegen te ontdekken. Door de oplettende vinder zijn de kleintjes naar ons gebracht waar ze liefdevol zijn opgevangen in een gastgezin. Dat betekende doorwaakte nachten, elke 2 uur flessen, veel zorgen en ja, ook veel genieten.

Gedrag: we nemen even de tekst van het gastgezin over. ‘In vergelijk met zijn broertjes en zusje is Sietse de meest rustige. In de ochtend wil hij graag eerst een knuffel en een aai, daarna gaat hij heerlijk spelen. Hij kletst ook vaak tegen je. Super schattig! Qua slaapplekjes heeft hij een voorkeur voor bovenop zijn mens(en), heerlijk op de borst, je ziet hem genieten. Aandachtig wordt ondertussen je gezicht bekeken. Samen spelen is leuk maar alleen aan de gang met een balletje of muisje (speelgoed) is ook goed. Zo’n speeltunneltje is favoriet.’ Een broertje is al geplaatst, 2 andere kittens zijn nog even in opvang omdat ze wat moeite hebben met het eten van brokjes en ze nog iets zwaarder moeten worden. Komen binnenkort plaatsbaar. Qua voeding heeft Sietse graag een mix van hard en zacht en daar geven we graag gehoor aan. Dan gaat het bakje keurig leeg, mjammie. Keurig kattenbakzindelijk.

Medisch: Sietse kitten heeft de 1e enting gehad, is gechipt en natuurlijk ontwormd en ontvlooid. Bij plaatsing krijgt u een waardebon mee t.w.v. 10 euro voor de latere castratie die u verplicht bent om tijdig te laten doen. Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met dus wat zacht. Daarbij overweegt hij Purina One kittenbrokjes.

Wat voor thuis zoekt dit kitten: allereerst moet u lief en zorgzaam zijn maar dat geldt voor alle dieren. Voor kittens is het ook belangrijk dat u voldoende tijd en aandacht heeft om zo’n minikatje te begeleiden naar sociaalvaardige volwassen kat. Hij is vooral in de lengte en in de hoogte gegroeid, zijn breedte kan nog wat aanvulling gebruiken. Het is een leuk, open katje. In het gastgezin waren zowel katten als honden aanwezig. Echt kleine kindjes is hij niet gewend maar hij staat open voor nieuwe ervaringen. Voor de toekomst graag de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Horen we daar een verliefde zucht en gaat u niet op vakantie de komende weken? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.