Nala: fris voor een nieuwe morgen

 

Ras: X Maine Coon
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-12-2022
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Introductie: Nala is een kruising Maine Coon, tenminste dat leert de informatie. Het is een gecastreerd poesje, mooi uitgevoerd in cypers wit en met geschatte geboortedatum: 08-12-2022. Er waren omstandigheden waardoor de eigenaar de zorg niet aankon en er afstand is gedaan. Na de nodige medische zorg is ze inmiddels helemaal klaar om het huiselijke leven weer in te gaan.

Gedrag: kennismaken met Nala is een uitdaging, niet omdat het katje geen contact wil maken, integendeel maar omdat één van de andere open kattenkamerbewoners een ware bewonderaar  van haar is. Hij beschouwt haar zo ongeveer als zijn eigendom. Nala zelf laat zich al die aandacht opgewekt aanleunen, stiekem vindt ze hem ook wel leuk maar als vrouw geef je je natuurlijk niet zomaar gewonnen. Kortom, samenleven met soortgenoten is geen probleem. In het contact met mensen is ze lief en vriendelijk, wil graag geaaid worden (als hij niet in de weg loopt) en ook (wat oudere) kinderen zijn geen probleem.

Medisch: naast de gebruikelijk plichtplegingen zoals enting e.d. was het vooral haar gebit dat aandacht nodig had. Dat is inmiddels gedaan, ze heeft de hoektanden en tanden mogen houden, alle kiezen zijn verwijderd. Daar mocht ze in alle rust van herstellen. Haar wat rommelige vachtje gaat er steeds beter uitzien. Een beetje aankomen mag best maar dat komt wel goed nu haar eetlust weer op peil is. We zijn spinnend tevreden.

Wat voor thuis zoekt Nala: een thuis waar ze mag zijn in voor- en tegenspoed. Met mensen om van te houden, gezellige aaitjes, al dat soort dingen en dat mag best een gezin zijn. Ze is keurig kattenbakzindelijk. De omgang met honden is niet bekend. De aanwezigheid van een soortgenootje is gezellig maar geen absolute verplichting. Komt u kennismaken? U bent welkom! We werken op afspraak.