Enzo: vult u zijn toekomst in?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 17-07-2023
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Introductie: Enzo is een knappe roodcypers met witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 17-07-2023. De foto verteld dat hij het nu nog even spannend vindt en de veiligheid van de boom verkiest. Niet zo vreemd, gevangen met een vangkooi, heel zijn zwervend bestaan overhoop gegooid. Gecontroleerd met de boot van Texel naar Den Helder gekomen waar het hokjesverblijf (quarantaine) zijn humeur niet ten goede kwam. Na alle plichtbewegingen van enten, chippen en castreren is de open kattenkamer nu zijn nieuwe leefomgeving.

Gedrag: met kennismaken is het even zoeken. Je zou zeggen dat de rode kleur wel opvalt maar dat valt toch een beetje tegen. Eenmaal ontdekt zien we 2 verschrikte ogen en toch, met wat rust en zachte lieve woordjes zien we Enzo een beetje ontspannen, een knipoogje geven, wat lekkerder gaan liggen, zo schattig. Met de voerrondes komt hij voorzichtig wat meer in de buurt, de dappere knappert. Komt wel goed? Dat ligt een beetje aan uw wensenboekje. Zoekt u een kat die ongegeneerd op schoot ploft om daar te blijven liggen terwijl u naar uw frisje reikt en de chips naar u toetrekt? Dan is Enxo niet helemaal de juiste match. Maar heeft u een warm hart voor katjes die wat tijd nodig hebben, stapjes in vertrouwen maken, misschien niet op schoot komen maar wel in de buurt gaan liggen (en dat u daar dan ontzettend trots op bent), neem hem dan gerust in overweging. Andere katten zijn geen probleem, die taal kent hij wel. Keurig kattenbakzindelijk. Eenmaal gewend in een nieuwe woonomgeving wil hij vast graag een blokje om, de buurt verkennen.

Medisch: niets bijzonders, hij is geënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid en natuurlijk gecastreerd.

Wat voor thuis zoekt Enzo: vooral een thuis waar hij welkom is om zichzelf te zijn. Waar hij alle tijd krijgt om de toekomst positief in te kleuren. Een druk gezin met kleine kindjes is niet waar hij enthousiast van gaat worden. De omgang met honden is niet bekend. Komt u kennismaken? Gaan we samen de boom in (figuurlijk gesproken hoor). U bent welkom! We werken op afspraak.